Česko zpívá koledy

07.12.2016 13:31

Malí i větší muzikanti z Hudebních škol Yamaha zazpívají koledy po celém Česku

-tisková zpráva- 

Hudební škola Yamaha, která v České republice učí hudbě a radosti z hudby žáky již více jak 20 let, se tradičně a s radostí zapojuje do krásné akce Česko zpívá koledy. Spolu s žáky a lektory si lidé a sousedé mohou zazpívat na malých, stejně jako na velkolepých vánočních akcích ve spolupráci s radnicemi a místními organizacemi či školami. V malých vesničkách, přímo před školami, stejně jako ve velkých městech na náměstích. Jelikož je hlavním mottem spojující všechny Hudební školy Yamaha po celé republice radost z hudby, zvou Vás malí i velcí muzikanti zažít tuto hudební radost, za doprovodu nástrojů, vánočně a adventně. 

"Je skvělé pozorovat, jak se celou výukou našich škol vine jako červená nit radost z hudby. Neméně důležité jsou pak také spolupráce, sdílení zážitků v hudbě, skupinová výuka a hraní na nástroje. O to větší radost mám, že toto vše se ještě umocní na akcích, kterých se Hudební školy Yamaha po celé republice zúčastňují. Jednou z nejkrásnějších je pak právě Česko zpívá koledy. Těším se na zprávy z jednotlivých škol, kde a jak se, v menším či větším měřítku, zapojí a společně zanotují nejkrásnější české koledy" řekl generální ředitel centrály Hudební školy Yamaha v ČR Mgr. Zdeněk Simek. 

Koledy se tak pod taktovkou či ve spolupráci s Hudební školou Yamaha rozezní ve velkém na zlínském náměstí. Stejně tak se ale mohou všichni, kdo přijdou, zapojit do zpěvu koled ve Znojmě, sídle Hudební školy Yamaha, na adventních trzích.

V Praze se spojí několik Hudebních škol Yamaha a slavnostně otevřou s krásnou kulisou koled nové Náměstíčko v Praze 9, Jablonecké ulici, ve spolupráci s radnicí Prahy 9.

Ke zpívání koled Vás zvou ale také žáčci a lektoři z Třebíče, Olomouce, Hradce Králové, Pardubic, Roudnice n. Labem a dalších měst a městeček.

"Mám radost, že s každým dalším rokem se zapojí do této krásné akce další a další školy, další a další muzikanti. Je radost pozorovat, jak školy komunikují s místními obyvateli, jak jsou často součástí veřejného dění. Součástí místní komunity. Za to patří velký díky samotným dětem, lektorům, ale i všem lidem, kteří se do této krásné hudební akce zapojí na jednotlivých místech." řekl Zdeněk Simek. "Největší poděkování ale samozřejmě patří Deníku, že takto krásnou akci organizuje" dodává.

—————

Zpět