Tisková zpráva

07.07.2015 09:46

TISKOVÁ ZPRÁVA , 7. 7. 2015

HUDEBNÍ VZDĚLÁVÁNÍ OD MIMINEK PO SENIORY                                   

Hudební škola Yamaha, která zanedlouho vstoupí v České republice do svého 21. školního roku, nabízí hudební vzdělávání opravdu po celý život. Programy pro předškolní děti, mládež i dospělé, ale i seniory mohou zažít žáci a žáčci po celé republice. Stejně jako ve světě, kde má jedinečné vzdělávání pod značkou Yamaha svou tradici a historii dlouhou již 61 let, nachází svou oblibu v naší republice právě pro svou propracovanou metodiku a koncept. Metodiku hudebního vzdělávání, která je otevřena všem, dává šanci všem, učí komunikaci, spolupráci, dává radost nejen z hudby, dětem i dospělým. 

Základními pedagogickými momenty celého konceptu jsou inspirace rozvojem řeči, otevřená metodika skupinové výuky a podpora kreativity. To vše samozřejmě podpořené kvalitními lektorskými týmy jednotlivých škol. Hudební vzdělávání nabízí HŠ Yamaha v tuto chvíli ve 175 městech, má víc jak 10.000 žáků. Předškolní obory navštěvuje na 7000 dětí, hře na nástroje, keyboard, akustickou, basovou či elektrickou kytaru, bicí, flétnu a zpěvu se věnuje přes 3000 dětí a dospělých.

„Je skvělé pozorovat rozvoj škol po celé republice, být u toho, když z malé pobočky vznikají hudební školy. Jsem přesvědčen, že je to především díky kvalitnímu lektorskému zázemí, díky propracovanosti metodiky, která mnohé nabízí nejen dětem, ale i dospělým a seniorům. Jedinečností výuky je jistě důraz na rozvoj hudebního talentu, ale i řeči a kreativity. V současnosti je ale i velmi důležitý důraz na spolupráci ve skupině, sdílení zážitků z hudby, skloubení individuálního přístupu  ve skupinovém vyučování“ řekl generální ředitel centrály Hudební školy Yamaha v ČR Mgr. Zdeněk Simek.

V září 2015 otevřou své učebny Hudebních škol Yamaha školy na různých místech republiky. Všechny spojuje jednotný koncept, byť každá škola jde svou vlastní cestou. V Brně např. skvěle spolupracuje škola s Univerzitou třetího věku       a nabízí také programy pro seniory. „Je až dojemné, jak se žáci z naší skupiny seniorů na své hudební lekce těší, je moc fajn, že došlo ke spolupráci naší školy       a Masarykovy univerzity“ řekla Dagmar Poláková z brněnské pobočky. V Českých Budějovicích vyrostlo zase mnoho bubeníků, kytaristů a téměř všichni začali v předškolních oborech. V Praze, Zlíně, Ostravě a dalších místech a městech Hudební školy Yamaha nenabízejí ale jen standardní hudební hodiny. Mnohde se staly pevnou součástí komunity, pořádají koncerty v parcích, v domovech seniorů, spolupracují s místní samosprávou, podílejí se na kulturních programech jednotlivých měst.   

—————

Zpět